
דברים טובים שקרו בתקופת הקורונה
- 1
מדרשת שדרות- שכן קרוב- גרעין ישראלי
רוח ההתנדבות החלה לנשוב בעוצמה רבה יותר, למרות הפגיעה הכלכלית גדל היקף התרומות ונולדו לא מעט יוזמות חברתיות שמטרתן לסייע לאוכלוסיות שהקורונה רק העצימה עבורן את הקשיים שהיו שם גם קודם. דוגמא יפה לפעילות מקרבת שנדרשת יותר מתמיד בעת הזו היא יוזמה של מספר משפחות ישראליות שקמו יום אחד, עזבו הכל ועברו לגור עם ילדיהם במרכז הקליטה לעולי אתיופיה באיבים הסמוכה לעיר שדרות. יחד עם מאות העולים הם הקימו קהילה ראשונה מסוגה המחברת בין ישראלים ותיקים וחדשים כבר משלבי הקליטה הראשונים. עמותת שכן קרוב פועלת להעמקת החיבורים בשדרות ומחוצה, למעלה מ-2 עשורים. מזה כשנה, מפעילה העמותה גרעין משפחות ישראלי, המתגורר בכפר בשכנות עם משפחות העולים ויוזם יחד עם צוות הכפר פעילויות שונות לחיזוק הקשרים ואיכות קליטת העלייה במעגלים השונים. העמותה שמה לעצמה כמטרה לקלוט את הישראלים החדשים קצת אחרת, לחשוף אותם לישראל באופן בלתי אמצעי, מתוך חיבוק מקרב ומאמינה שהעמקת הקשרים בין יחידים לבין קהילות שונות, הכרחי לחוסנה של החברה הישראלית.
לתרומה לחץ כאן (התרומה מוכרת לצורכי מס):
https://paypage.takbull.co.il/9KnA
- 2
הסתגלות תעסוקתית למצב החדש- יצירת כלים עסקיים וטכנולוגיים
הפגיעה הכלכלית באה לידי ביטוי בעוצמה רבה יותר בנשים. מחקרים שנעשו גילו שנשים פוטרו יותר מגברים ו- 70% מבין הנרשמים החדשים בשירות התעסוקה היו נשים. בנוסף עסקים רבים של נשים נסגרו בגלל אי היכולת לג’נגל בין הבית לעבודה, במיוחד בתקופת הסגרים כשאין מסגרות לילדים. על רקע זה החליטה קבוצת תפן ביחד עם התאחדות התעשייה ובעלי המלאכה לשים זרקור על אוכלוסיית הנשים העצמאיות ולסייע להן להתאים את העסקים שלהן למציאות החדשה שנוצרה על מנת שיצליחו לצלוח את המשבר. תפן מבצעת אבחונים לעסקים ויחד עם ההתאחדות נותנת להם כלים להתייעלות עסקית כמו למשל מעבר לדיגיטציה ולהטמעת חדשנות, במטרה להקטין את ההוצאות ולהגדיל את הפריון.
- 3
נשים סוחרות בשוק ההון בהצלחה
עד היום שוק ההון היה תחום שנשלט בידי גברים והיה נדיר למצוא נשים סוחרות.
מאז תחילת משבר הקורונה ניתן לראות שינוי מגמה- עשרות אלפי נשים התחילו לעשות צעדים ראשונים של השקעה בבורסה והתפתחה תעשייה משגשגת של קורסים, בלוגים, קבוצות פייסבוק וייעוץ בוואטסאפ ובטלגרם.
שיעור הנשים הגולשות לאתרי הבורסה עלה מ-31% ב-2019 ל-36% בשנת 2020 וגם בפלטפורמות שונות שמאפשרות לסחור במכשירים פיננסיים שונים בבורסות בעולם, הוכפל שיעור הנשים הסוחרות מבין כלל המשקיעים ב-2020
אמנם אנחנו רק בתחילת הדרך ורחוקים מלנוח על זרי הדפנה, אבל ללא ספק נראה שהקורונה היוותה קטליזטור לכניסתן של נשים לשוק הון. - 4
עבודה מהבית- זמן לחיים אישיים ומשפחתיים
הבידוד החברתי שנגזר עלינו בעקבות הקורונה והמעבר למודל של עבודה מהבית הביא לכך שהבית הפך למרכז החיים שלנו ממנו מתנהלת גם הפעילות המשפחתית וגם רוב הפעילות העסקית. השינוי הוביל לכך שהתפיסות שלנו לגבי איזון-בית-משפחה השתנו ופתאום ראינו שאפשר לשלב גם וגם. השינוי הזה יצריך מהארגונים להתייחס מחדש לרצון של אנשים לאזן את מרחבי החיים שלהם. גוגל, טוויטר, פייסבוק וחברות נוספות שראו שהתפוקה של העובדים מהבית טובה לא פחות, כבר הכריזו שהן יאפשרו לעובדיהן לעבוד מהבית לפחות בחלק מהזמן גם אחרי שהנגיף ייעלם.
- 5
"קח מקל קח תרמיל בוא איתי אל הגליל"
הקורונה העצימה את דפוסי החיים הלחוצים ואת תחלואי העולם המודרני. קשיי הפרנסה ודאגות היומיום מביאים להרבה סטרס ולחצים נפשיים, מה שגרם לאנשים רבים לרצות להתנתק קצת מהחדשות ולצאת לאוויר הפתוח, לטייל ולעשות פעילות גופנית. את ההופעות ומשחקי הספורט שבוטלו ואת הקניונים והמסעדות שנסגרו החלפנו במסלולי הליכה, קמפינג ופיקניקים שהפכו להיות פעילויות פופולריות ביותר בימי הקורונה. מחקר מדעי חדש גילה כי אפילו טיול קצר בשכונת המגורים שלנו יכול להעלות את מפלס האושר.