
ראשי המדינות הצעירים בעולם כיום
- 1
סאנה מארין | פינלנד
בחודש שעבר התמנתה סאנה מארין, בת 34, לתפקיד ראש ממשלת פינלנד. בכך הפכה לפוליטיקאית הצעירה ביותר המכהנת כראש מדינה בעידן הנוכחי. מארין הייתה שרת התחבורה והתקשורת מטעם המפלגה הסוציאל דמוקרטית, לפני שהחליפה בעמדה הבכירה במדינה את ראש הממשלה אנטי רינה שהתפטר. מארין היא הצעירה מבין מנהיגי פינלנד אי פעם, וראשת הממשלה השלישית בדברי ימי המדינה.
- 2
קים ג'ונג און | קוריאה הצפונית
ובמעבר חד מהרווחה בפינלנד להפך הגמור ולמנהיג הנודע (והוותיק) מכולם: המנהיג הנישא של קוריאה הצפונית הוא דמות ידועה בכל בית בעולם כמעט, אם בשל הופעותיו בסיוטים, ואם בזכות הופעותיו בממים. קים ג’ונג און ינוקא כבר חגג 36 לפי מקורות אמריקאים או 37 לפי מקורות מקוריאה הדרומית. הוא מושל במדינת האטום מאז 2011. הוא חובב כדורסל ולהקות בנות, גדל בבית ספר פרטי בשוויץ, יש לו חבר עם מנטליות משונה תואמת בשם דונלד ג’יי טראמפ, ומאז שנכנס לתפקיד הוא לא מפסיק להעסיק את העולם המערבי.
- 3
ג'סינדה ארדרן | ניו זילנד
לפני פחות משנה סיימה ג’סינדה ארדרן את מסלול הנסיקה הסופר זריזה שלה בפוליטיקה הניו זילנדית, עת התמנתה לראשת ממשלה בגיל 39. זה קרה כשנה אחרי שנכנסה לפרלמנט כנציגת מאונט אלברט (פרבר של אוקלנד), תפקיד אליו נבחרה בפברואר 2017, על המושב של מפלגת הלייבור. כראש ממשלה היא קולנית מאוד בנוגע למאבקה בסקסיזם וגזענות, ונודעה בעולם בשל האיסור שהטילה על שימוש בנשק סמי-אוטומטי בעקבות הטבח האנטי אסלאמי הנורא בכרייסטצ’רץ’ במרץ שעבר, שגבה את חייהם של 51 בני אדם. במהלך כהונתה אף ילדה בת ויצאה לחופשת לידה קצרה. בכך הפכה לראשת הממשלה השנייה בהיסטוריה שיולדת בזמן כהונה. זו שקדמה לה הייתה לא אחרת מבנזיר בהוטו הפקיסטנית.
- 4
נאיב בוקלה | אל סלבדור
הרפובליקה ממרכז אמריקה ידעה שלטון דו-מפלגתי שנים ארוכות, עד שהגיח ב-2019 ראש עיריית הבירה סן סלבדור, בן 38 וחצי בסה”כ. בוקלה הוא בנו של אימאם ממוצא פלסטיני, ששבר את השיטה וניצח בבחירות המרכזיות בסיבוב הראשון עם 53 אחוזי תמיכה מהעם. בוקלה הגיע מהאגף השמאלי של המפה הפוליטית אך הקים ממשלה עם מפלגות ימין, כאשר האתגר המוצהר העומד בפניו הוא מלחמה בפשיעה הגואה והרצחנית במדינה, ובידולה של אל סלבדור מרודני האזור הזה של העולם.
- 5
ג'יגמה קיזר נאמגייל ואנגצ'וק | בהוטן
עוברים לממלכה הקטנה בלב רכס ההימלאיה, שם נמצא את הבייבי פייס של ג’יגמה קיזר נאמגייל, בן 39 בסה”כ, אבל לתפקיד הרם במדינה הקטנה והמבודדת, הוא נכנס בעקבות אביו כשהיה רק בן 28. הוא למד בקולג’ים בארה”ב ובבריטניה והוא בעל תואר שני ביחב”ל ופוליטיקה. על אף שהשלטון בבהוטן עובר בירושה, ניתן להדיחו בהימצא רוב של שני שלישים בפרלמנט. מאז כניסתו לתפקיד פעל המלך ברפורמות שונות שנועדו לקדם את הדמוקרטיזציה בממלכה שבה חיים כ-750 אלף איש בסה”כ.
- 6
תמים בן חמד אאל ת'אני | קטאר
שייח’ תמים היה רק בן 33 כשנכנס לתפקיד ראש האמירות האסלאמית העשירה, לאחר שאביו פינה את הזירה. מאז עברו כבר שבע שנים, בהן הוא מנסה להפוך את המדינה לכוח עולמי באמצעים שיש ברשותו: כסף. והמון ממנו. בשנים האחרונות הופכת קטאר הקטנה למעצמה בתחום הספורט. לא בשל הישגים יוצאים דופן של הספורטאים שלה, אלא בזכות כספי חסויות עצומים שהיא מפזרת ברחבי הגלובוס, כשגולת הכותרת תהיה מונדיאל 2022 השנוי במחלוקת אותו היא תארח.
- 7
אולכסיי הונצ'ארוק | אוקראינה
אולכסיי הונצ’ארוק, אשר נולד ביולי 1984, הוא לא רק ראש ממשלה צעיר מאוד (35), הצעיר בתולדות אוקראינה, אלא גם נטול ניסיון אמיתי בפוליטיקה טרם בחירתו לתפקיד ראש הממשלה באוגוסט האחרון. הוותק שלו הסתכם בשלושה חודשים, אם לדייק, בהם כיהן כראש לשכה של נשיא המדינה, וולודימיר זלנסקי, השחקן והקומיקאי בן ה-41. כמו כן הוביל בעבר הקרוב ארגון לא-ממשלתי שקרא לרפורמות שונות. מעניין יהיה לראות אותו מיישם.