
מגמות מעולם הסייבר שיהיו רלוונטיות בשנים הקרובות
תעשיית הסייבר העולמית – צפויה להגיע לכ-270 מיליארד דולר עד 2026 ולא בכדי. מתקפות סייבר הוא “ענף” שלם בעולם הפשע, מסתבר שעם שיעורי צמיחה המהירים ביותר מבין כולם. משחק “החתול והעכבר” שמתנהל בין אלו שמעוניינים להזיק לאלו שנחושים להגן מתנהל במשך שנים ארוכות, כנראה שבנתיים ללא הכרעה מוחצת. התקווה היא כמובן שביום מן הימים “הטובים” ינצחו. התפקיד של Cybersecurity הוא להגן על תוכנה, על חומרה ועל מערכות שנשענות על נתוני אינטרנט.
במצב הנתון של מרדף מתמיד אחרי מיגון אירגוני, יוצא שחלק ארי מתוך תקציב ה-IT מופנה לטובת טכנולוגיות סייבר שמבטיחות אם לא למנוע לחלוטין את המתקפות, אז לכל הפחות למזער עד כמה שניתן את הנזקים הפוטנציאליים. בדומה לאופן שבו שאר הטכנולוגיות בחיינו מתפתחות בקצב אקספוננציאלי, כך גם הסייבר לצידן. גם הוא משתכלל ומתאים את עצמו לצרכי לקוחותיו שמשתנים ללא הרף.

- 1
לפני הכול המודעות
העולם העסקי משוכנע היום כי להשקיע משאבים כבירים בבניית חומות מגן טכנולוגיות נגד מתקפות סייבר זהו צעד הכרחי, אך לא מספיק. על האירגון להשלים את המלאכה על ידי הסברה והדרכה של עובדיו.
- 2
ענפי הרפואה והפיננסים
מאגרי נתונים של ענף הרפואה הפכו בשנים האחרונות ליעד נכסף של פורצי סייבר. לפיכך, אירוגנים בתחום הבריאות שמים דגש מיוחד על הגנה דיגיטלית. המומחים צופים לסגמנט “הרפואי” של אבטחת מידע גידול שנתי ממוצע של כ-19 אחוזים עד 2025.
נציין, כי ענף הבריאות נחשב לסוג של “טירון” בהתמודדות עם פשעי סייבר. ענף הפיננסים, לעומתו, נמנה עם “החלוצים” במלחמת התשה הזו. לפי הנתונים של Boston Consulting Group הוא נוטה להיות מותקף פי 300 יותר משאר הענפים. - 3
למידת מכונות
למידת מכונות משתלבת בשנים האחרונות בענף הסייבר, היא הופכת אותו ליעיל יותר,פשוט יותר ואפילו זול יותר. המכונות מנתחות את מאגר הנתונים הקיים, מייצרות דפוס ומבצעות עליו מניפולציות באמצעות האלגוריטם. בדרך הזו היא יכולה להגיב בזמן אמת למתקפה.
- 4
אבטחת ענן
התקדמות בטכנולוגיית הענן, גרמה ללא מעט עסקים להעתיק את הפעילות אליו. עם זאת, מרבית שירותי הענן בשלב הזה לא מצליחים לספק אבטחת מידע נאותה. לפיכך, מומחי IT מחפשים היום דרכים להדק את אבטחת שירותי הענן.
- 5
The general data protection regulation-GDPR
זוהי הרגולציה המשמעותית ביותר בתחום הגנת הפרט שחוקקה באיחוד האירופי, אך ל-GDPR השפעה עצומה על דרישות השמירה על פרטיות גם בהסתכלות גלובלית.
- 6
מוסדות להשכלה גבוהה
אבטחת סייבר עומדת היום בראש סדר העדיפויות של מוסדות להשכלה גבוהה. יותר ויותר אוניברסיטאות מוצאות את עצמן קורבנות למתקפות סייבר. הפורצים מחפשים גישה לנתונים על מועמדים, לפעילות הפקולטות ולמחקרים השונים. מתוך 17 התעשיות בארה”ב, השכלה גבוהה מגיעה אחרונה ברשימה בכול הנוגע לאבטחת מידע.
- 7
IOT - אינטרנט של דברים
סוגיות האבטחה מטרידות את העוסקים בתחום ה-IOT (האינטרנט של דברים). IOT למעשה מקשר בין העולם הפיזי לעולם הוירטואלי, מה שהופך את המוצרים או את המכשירים שמשלבים IOT לרגישים לפעולת “חטיפה”.
- 8
מכשירי סלולר
עולם הסלולר מספק קרקע פוריה לפריצות סייבר. 70 אחוזים מעסקות שנעשות היום במרמה, מקורן בטלפונים ניידים, כך לפי RSA 2019 Current State of Cybercrime.
לסיכום, להערכת מנהל הקרן, תעשיית הסייבר נמצאת בתנופה מתמשכת. בד בבד עם התפתחות טכנולוגית ואימוץ הדיגיטציה לחיינו, עולה הצורך באבטחת מידע. במבט על עולם ההשקעות, עיניין המשקיעים בתחום הסייבר לא התחיל היום, אך נראה כי מגמה זו רחוקה מלהגיע לידי מיצוי.
המידע המוצג מסופק ע”י קבוצת קסם (להלן: “קסם”) מקבוצת אקסלנס השקעות בע”מ (להלן: “אקסלנס”) כשירות לקוראים למטרות אינפורמציה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ השקעות או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם ואין באמור משום הבטחת תשואה או רווח. אין לראות באמור הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים הקשורים למידע המוצג. אין לראות באמור מידע שלם וממצה של כל ההיבטים הכרוכים בנושא. לחברות מקבוצת אקסלנס וקסם יש עניין במידע המוצג. המידע האמור מבוסס על הנחות ועשוי להשתנות מעת לעת. במידע עשויים ליפול טעויות וכן לחול שינויי שוק. הנתונים נכונים למועד פרסומם.